Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 25 de ani manager al MacPixel.

Follow me on instagram

© 2017 MacPixel!

Blog

Macpixel / Diverse  / Primul restaurant al lui Jamie Oliver

Primul restaurant al lui Jamie Oliver

Nici nu mai știu unde l-am descoperit prima oară pe Jamie Oliver, cred totuși că la televizor când încercam să adulmec savoarea mâncărurilor preparate imaginându-mi că ies din ecranul tv-ului. După succesul serialului televizat, imediat în librăriile noastre au început să apară cărțile de bucate care ne învățau să gătim cu Jamie. Ne-am luat și noi vreo trei titluri diferite și trebuie să vă spun că praful nu a avut timp să se pună pe ele, chiar dacă, în România fiind, ai probleme în găsirea anumitor ingrediente pentru completarea rețetelor.
Săptămâna trecută însă am avut plăcerea să fiu la o întâlnire de două zile care s-a ținut în primul restaurant a lui Jamie Oliver, „Fifteen”, în Amsterdam. Aici l-am cunoscut pe Ralf van Pelt, managerul localului, un tănar sub 30 de ani, de o modestie dezarmantă, mereu cu zâmbetul pe buze. Localul este departe de a fi unul fițos, un spațiu plăcut, cu o bucătărie deschisă care te lasă să îi pătrunzi secretele și un colț din care, cuminți, cărțile lui Jamie Oliver privesc clienții.
Ralf ne-a dezvăluit din biografia lui Jamie Oliver, faptul că lucrurile nu au fost întotdeauna roz pentru legenda restaurantului și tocmai de aceea și acum, aici sunt primiți tineri ai străzii cărora li se oferă șansa de a învăța o meserie după care să poată să își câștige cinstit existența.
Două zile cât am stat acolo, între discuții pauzele erau umplute de consumarea unui fel de mâncare. O servire ireproșabila. Tineri de diferite naționalități care lucrau într-o armonie perfectă. A fost ceva deosebit. Nu mă întrebați ce am mâncat, probabil mi-ar fi mai ușor să rasfoiesc una dintre cărțile de bucate și să vă spun, dar ar lua timp. Adevărul e că au fost combinații care în cazul unei majorității de clienți români ar fi putut părea ciudate. Ajunge să vă spun doar de sandwich-ul servit de exemplu la micul dejun, pâine prăjită cu o felie de salam peste care era pusă o lingură de dulceață și o funză de mentă. Cum vi se pare? Chiar dacă strâmbați din nas, adevărul e că nimănui nu i-a picat greu. A fost chiar delicios. Până să ajungem însă să ne contrazicem în gusturi, mai bine vă las să vedeți imaginile realizate.

O imagine din exterior, restaurantul se află în imediata apropiere a docului unde din timp în timp „parchează” câte un vas de croazieră.

Pentru că e vorba despre un eveniment deosebit, oaspeții sunt întâmpinați cu un cocktail.

O imagine din interior

Vă spuneam despre servire… O imagine care nu necesită explicații.


Ralf van Pelt

Una dintre specialități, ravioli cu gălbenuș de ou, în imagine, deoarece până a ajuns în farfurie i s-au mai adăugat căteva igrediente…

2 Comentarii

Lasa un comentariu