Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Diverse  / Apple câștiga doar o primă luptă
Apple câștiga doar o primă luptă

Apple câștiga doar o primă luptă

Apple câștiga doar o primă luptă în războiul cu autoritățile federale americane. S-a consumat un prim proces. Un judecător din Brooklyn a dat dreptate Apple. El a stabilit că FBI nu poate forța Apple să spargă codurile de securitate de pe iPhone pentru a pune astfel la dispoziția anchetatorilor arhiva schimburilor de mesaje dintre posesor și diverse alte persoane.

Disputa a apărut după ce Jun Feng, un traficant de metamfetamină, a fost arestat vara trecută și a pledat vinovat. FBI a dorit însă să intre în telefonul lui Feng. Anchetatorii au vrut să aibă acces la toată lista de contacte, la arhiva privind schimburile de mesaje pentru a stabili conexiunile acestuia și cu alți posibili traficanți.

Este recunoscută poziția Apple cu privire la privacy. Politica strictă a companiei vis a vis de drepturile utilizatorilor de device-uri apple de a-și păstra confidențialitatea.

Războiul dintre autorități și Apple e însă departe de a se fi încheiat și este foarte posibil ca acesta să fie mutat în Congresul american. Acolo, ținând cont de situația internațională, amenințările teroriste… e foarte posibil ca Apple să fie nevoită să-și rescrie softurile de protecție astfel încât să ofere suport investigatorilor. Deci, deocamdată Apple câștiga doar o primă luptă.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.