Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Așteptăm Canon EOS C100 pentru teste!

Așteptăm Canon EOS C100 pentru teste!

Ei bine, așteptăm Canon EOS C100 pentru teste! Și acuma să vă spun și cum a fost la Cluj.

De vreo un an încoace, mă tot uit la noile camere din seria EOS Cinema de la Canon. Am vizionat sute de filme, citit o grămadă de review-uri, dar de văzut nu am avut ocazia să le văd… Până joi, la workshopul Canon.

Atuurile lui Canon EOS C100

După nouă ore de prezentări, discuții, încercări, pot să vă spun esența. Toată lumea se uita cu jind la Canon EOS C500 sperând că va avea bani măcar de un EOS C100. Diferențele sunt mari. Nu doar cele de preț. Pentru videografii care în prezent trag pe Canon 5D Mark II sau Mark III, C100 este indiscutabil un pas înainte. Sigur, plătești cu aproximativ 1000 de euro mai mult decât pentru un aparat din seria 5D.  Ai însă parte de filtre ND, buton de autofocus, peaking, sunet incomparabil cu ce scoate DSLR-ul. ISO până la 80.000, și un codec 4.2.0. Pierzi însă funcția de aparat foto, pe care adevărul e, că atunci când ești setat pentru video, de cele mai multe ori uiți să o mai folosești.

În ce privește construcția camerei, pare a fi soluția ideală pentru filmările în stilul run&go. Dacă o să căutați pe net, o să vedeți că majoritatea exemplelor legate de EOS C100 sunt fie teste, fie filmări realizate la nunți. Pentru că noi am dori un C100 pentru film documentar, am cerut ca înainte de a lua o decizie, să primim o cameră pentru a ne juca puțin cu ea. Așa că așteptăm Canon EOS C100 pentru teste! Lucrul acesta ar urma să se întâmple în zilele următoare, când bineînțeles vom reveni și cu imagini.
Îi mulțumesc lui Martin Chiriță de la cbspro pentru invitația la Cluj, dar nu-i ascund faptul că indiferent de decizie, voi continua să visez la adâncimea de culoare a imaginilor din productia „Man and Beast”, film realizat însă, cu EOS C500… 🙂

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.