Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Vlog  / Big Balance review

Big Balance review

Pentru că tot m-au întrebat câțiva prieteni cum am reușit cadrele acelea cursive pe care le-ați văzut în filmulețele făcute în Cheile Turzii sau în fabrica de ambalaje am decis să fac un review la ghimbalul pe care l-am folosit – Big Balance.

Este un device pe care l-am cumpărat în urmă cu mai bine de un an, din Germania, pentru ca să îl folosesc împreună cu telefonul sau GoPro-ul. Hero 4 pe vremea aceea.

După o pauză destul de lungă (zic eu) și o discuție în firmă am decis să dăm drumul la un vlog, așa că punem la treabă toate resursele de care dispunem, mai cu seamă pe cele care ne pot ușura munca. Și aici ghimbalul este mai mult decât potrivit. Prin urmare am început să îl punem serios la treabă în ultimele zile, dar nu cu Hero4, ci cu 5. În Cheile Turzii, datorită zgomotului pe care îl face râul ce curge acolo, nu mi-am dat seama cât de deranjat e microfonul GoPro-ului de motorașul Big Balance-ului. Am constatat însă acest lucru la filmarea de ieri.

În concluzie, azi de dimineață am început să caut o soluție pentru rezolvarea problemei de sunet. Am de ales din trei soluții:

  1. Să cumpăr un adaptor pentru microfon pe care GoPro îl oferă ca accesoriu… eram aproape să îl comand când mi-am dat seama că lucrurile sunt rezolvate doar pe un sfert. Și asta deoarece chiar dacă pui GoPro-ului un microfon extern, nu ai cum să îl mai prinzi de ghimbal. Nu există sau pur și simplu eu nu am găsit o carcasă compatibilă.
  2. Să folosesc ghimbalul fără să mai pun bază pe sunetul captat de gopro, eventual să înregistrez partea de audio cu altceva. E posibil, dar ar lungi timpii de editare foarte mult și ar complica lucrurile. Aș putea eventual să îl folosesc doar pe părțile filmate unde nu am nevoie nepărat de sunet și să adaug ulterior fond muzical. Am pus exemplu la finalul review-ului…
  3. Să achiziționăm un alt ghimbal care oferă și posibilitatea de atașare a microfonului extern.

Deocamdată nu m-am decis care ar fi varinta cea mai potrivită. Dacă aveți vreo idee, vă aștept sfatul.

Share
No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.