Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Publicitate  / Chinezii ne fură vinurile?

Chinezii ne fură vinurile?


Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că furtul pentru afaceriștii chinezi este o practică aproape generală. Trist este că nimeni nu are curajul să pună piciorul în prag împotriva acestui comportament care face ceva pe tot ceea ce înseamnă drepturi de proprietate intelectuală. Mirajul boom-ului economic al Chinei atrage ca un magnet, insă riscurile pândesc a tot pasul. Unul dintre standurile de la expoziția de produse alimentare FuyaExpo, din Gouangzhou (China), a aparținut „Murfatlar Roumania”, scrie vinul.ro. Adică unui producător chinez care a decis să-și însușească brandul românesc de vinuri ‘Murfatlar România’. De altfel, chinezii sunt cunoscuți pentru ca ‘pocesc’ numele mărcilor internaționale: Panasonic a devenit „Panasoanic”, Nike – „Mike”, iar Adidas – „Adibas”.
„La târgul pomenit n-a participat nici Murfatlar, nici vreunul dintre distribuitorii noștri”, a declarat, pentru vinul.ro, Daniel Negrescu, brand managerul Murfatlar. „Pur și simplu, cineva a copiat denumirea noastră, un semnal bun de altfel. Schimbarea unei litere, în China, e un „sport” pe care legal nu-l putem contracara”, explica Negrescu. Pentru Negrescu este un semn bun faptul că cineva le-a copiat denumirea și a schimbat o litera?. Asta da manager de brand. Cu așa strategie, nu m-ar mira ca în curând să găsim pe rafturile din Romania vinuri marca Murfatlar Roumania, la prețul unei sticle de apă minerală dintre cele mai ieftine. Atunci să te vedem d-le Negrescu.

2 Comments
  • alin
    9 august 2011 at 21:26

    Eu apreciez parerea d-lui Negrescu deoarece nu este nici o concurenta si nu cred ca exista posibilitatea pentru asa ceva.

    In plus chinezii daca fac „la xerox” vinurile Murfatlar practic lucreaza pentru buna reclama a companiei.

    Calitatea si traditia intotdeauna vor ramane ca si un semn in coaja unui copac. Ceilalti doar vor arata cu degetul catre acel copac la care nu pot ajunge dar totusi vor o bucatica din el.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.