Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Diverse  / De ce ma tem sa cumpar de la chinezi…

De ce ma tem sa cumpar de la chinezi…

Mă uitam săptămânile trecute la ceea ce este considerat azi cel mai bun slider de buzunar. Hercules de la Rollocam. Este o soluție portabilă, ușoară, dispune și de motorizare… Dacă ar fi fost disponibil în urmă cu doi ani, atunci când am plecat în India să filmăm, ar fi fost un vis… Așa, nu mi-a rămas decât să aștept lansarea și să îl cumpăr pentru a-l folosi în proiecte viitoare.
Până să îl găsesc pe piață însă, am dat de copia lui. Unde credeți? Desigur, la Photokina. În hala cu soluții pentru viitor, ochii mi-au fugit într-un colț al standului celor de la Yelangu, unde așezată pe niște cutii din carton stătea jucăria din imaginea reprezentativă pentru această postare.


Cum știam deja produsul, i-am rugat pe cei de la stand să mi-l prezinte. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că nu e un plastic ordinar, ci un device realizat din metal care dispune și de motorizare, că poate fi modificat și unghiul de deplasare… Ce să mai, era un „Rollocam” în variantă chineză. Sigur am întrebat și pretul și dacă se poate cumpăra. Era 100 de Euro pe perioada expoziției și dacă-l voiam, puteam să plec cu el acasă.

Cum era dimineața am mai dat o tură prin restul halelor și după-amiaza m-am întors la standul chinezilor. Era foarte faină „jucăria” așa că înainte de a încerca să mai negociez ceva am zis să o și încerc. Aveam la mine camera 5D Mrk II și iPhone-ul. Varianta cu aparatul foto a căzut prima, cu tot cu slider :). 5D-ul cu obiectiv de 24-105mm l-a dat pe spate. Am zis că e normal, nu e vina lor, era clar un dezechilbru… Hai că încerc cu telefonul. Au scos ei repede o clemă de prindere, mi-am dat și eu jos husa… l-am montat și…Acțiune! Motor…
Mă uitam cu admirație ce fain se deplasează telefonul meu pe pultul chinezilor și eram cu gândul la unde și cum aș putea să folosesc sliderul acasă… O mână o aveam deja în buzunar după sută, dar cum pultul de expoziție avea doar 40 de cm și cursa s-a terminat am scos repede mâna din buzunar pentru a opri „jucăria” și a urmări filmarea.
Pfff….


Dezastru…
Ochii mici și oblici ai chinezului se făcuseră cât două cepe de mărime medie… I-am zis, nu e în regulă… – Ye, ye a răspuns… și a început să caute de unde valurile alea din imagine… Era foarte simplu, erau de la motoraș.
Apoi, el și-a băgat jucaria în cutie iar eu mi-am îndesat înapoi suta în buzunar în timp ce îmi spuneam… Vezi, de aia mi-e teamă mie să cumpăr de la chinezi…

P.S. – sus aveti imagini cu Rolocam-ul original, ca să vedeți că nu spun prostii.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.