Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Din 2018 vom plati taxa anuala pentru domeniile .ro
taxa pentru domeniile rotld

Din 2018 vom plati taxa anuala pentru domeniile .ro

Din 2018 vom plăti taxa anuala pentru domeniile .ro. Gata, e oficial! Tocmai am primit notificarea. Fiecare deținător de site din Romania va trebui să plătească o taxă anuală de 12 Euro+TVA. Motivul deciziei este „alinierea la politica europeană” iar prețul a fost stabilit în funcție de puterea de cumpărare a românilor.
Noua reglementare intră în vigoare de la 1 martie 2018. Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță.
Dacă vreți să vedeți când vă expiră domeniul.ro puteți să accesați acest link pus la dispoziție de către Rotld.
Domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013 vor primi minim 3 luni perioadă de grație pentru plata serviciului de mentenanță, astfel încât primele domenii vor expira începând cu 01.06.2018. Pentru restul se aplică regula celor cinci ani de la data înregistrării sau transferului dreptului de proprietate.

2 Comments
  • Anonimul
    4 ianuarie 2018 at 23:47

    Mai oameni ! Exista extensii, domenii si subdomenii gratuite + hosting gratuit (nelimitat). Cautati mai bine pe Google. 🙂
    Eu am decis deja sa renunt la extensia Tiganeasca RO (Romania, Rromi…), aceasta este o extensie de shatra care iti poate afecta serios imaginea pe NET si in lume, in general.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.