Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Blog  / Fiicele pierdute ale Indiei

Fiicele pierdute ale Indiei

Fiicele pierdute ale Indiei este un proiect social. Traficul de ființe este o problemă serioasă în India. În urmă cu opt ani, când am vizitat această țară, unul dintre primele lucruri care ni s-au propus după cazarea la hotel în New Delhi, au fost fete. Desigur, ghidul nostru habar nu avea că eu sunt membru activ al unui ONG care luptă împotriva traficului de ființe.

Propunerea a venit cam așa, „vă puneți bagajele și pe urmă puteți ieși aici în imediata apropiere a hotelului. E o stradă pline de fete care…” Nu am mai apucat să zic nimic și omul și-a cerut scuze. Cred ca fața mea a exprimat totul.

Dincolo de asta, adevărul e ca în India, oriunde ne-am cazat, saloanele de masaj nu lipseau și ofertele pentru distracții ușoare erau la discreție. Sistemul de caste, dominația bărbaților, sărăcia extremă, învățământul precar face foarte grea viața femeilor  în India.

Fiicele pierdute ale Indiei, sau „The Lost Daughters” atrage atenția asupra unei răni deschise care afectează anual milioane de femei din India. Proiectul aparține asociației Sanlaap, din Calcuta care a creat un fel de sanctuar în care încearcă să ofere sprijin victimelor traficului de ființe. Traumele prin care acestea trec sunt asemănătoare cu cele pe care le experimentează fiecare victimă a traficului. Dincolo de suferința fizică, ele se confruntă cu stigmatizarea din partea societății și cu abandonul din partea propriei familii.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.