Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Începând cu 2011 Puma vine cu un ambalaj revoluționar

Începând cu 2011 Puma vine cu un ambalaj revoluționar

Prin parteneriatul cu Fuseproject nici Puma nu se lasă mai prejos în cursa spre a produce mai curat, mai green, mai sigur… În ceea ce privește industria de retail, ambalajul pentru încălțăminte este cel mai rămas în urmă. Cutiile de pantofi se constituie până la urmă în milioane de tone de deșeuri în fiecare an. Timp de 21 de luni cei de la Fuseproject au studiat toate tipurile de cutii, tipul de deschidere, mărimea… În cele din urmă au descoperit o soluție de amblare care trebuie să recunoaștem este foarte ingenioasă.

Cutia gândită pentru cei de la Puma, este realizată dintr-o singură coală și folosește cu 60 la sută mai puțin carton decât ambalajele obișnuite, nu conține nici o imprimare sau laminare, cântărește mai puțin, ocupă mai puțin spațiu și elimină necesitatea pungii din plastic pe care fiecare dintre noi o primim atunci când ne cumpărăm o pereche de pantofi. Săculețul este realizat de asemenea 100% din material reciclabil și are rolul de a proteja pantofii de praf sau murdărie.
Lansarea noului ambalaj precum și a sistemului de distribuție este planificată pentru 2011. Utilizarea noului sistem de ambalare va duce la reducerea consumului de apă, de energie și motorină la nivelul fabricației cu 6% pe an. Vor fi salvate 8500 de tone de hârtie, 20 de milioane de megajoule de energie electrică. Vor fi conservați 1 milion de litri de combustibil și apă. În timpul transportului vor fi salvați 500 de mii de litri de motorină și în final prin înlocuirea pungii de cumpărături tradiționale vor fi economisite circa 275 de tone de plastic.
Imagini prin curtoazia Yves Behar / fuseproject, design.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.