Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Lansarea Canon EOS R5c
lansarea canon eos r5c

Lansarea Canon EOS R5c

Lansarea Canon EOS R5c a avut loc azi dimineață. N-au apucat cei de la Canon să pună filmulețul că au și apărut, undeva cu o oră înainte de lansarea oficială, primele imagini furate. Normal că am stat cu ochii pe net. Doar v-am zis că era să „cad victimă” la C70. Ei bine, de săptămâna trecută, după ce am pus articolul cu surpriza pe care o pregătește Canon, au tot început să apară zvonuri legate de un C50, C90…

O cameră pe care am așteptat-o!

Pâna la urmă am avut lansarea Canon EOS R5c! O cameră care, cel puțin din punctul meu de vedere, satisface așteeptările. V-am zis că m-aș mulțumi cu un hibrid. Cu ceva între C70 și R5. Că aș dori un senzor full frame într-un body asemănător cu al C70. Surpiza plăcută s-a produs. Avem un body de R5, mai umflat pe ici pe colo, pentru că au trebui să introducă și un sistem de răcire, dar care trage video fără limită de timp. Adio supraîncălzire! Bașca avem slow motion cu sunet! Stabilizare în 5 axe. Canon Log3…

În ce privește posibilitatea de a trage 8K Raw la 60 frame-uri… Nu știu ce să zic. Nu cred că foarte mulți au tras 8K cu actualul R5. Nu știu cui îi trebuie. Posibil cele 60 de frame-uri 8K au fost puse acolo în ideea spre care Canon a recunoscut că se îndreaptă, a realității virtuale. Din perspectiva asta Canon EOS R5c cu noul obiectiv de 5,2mm Dual Fisheye, reprezintă combinația perfectă.

Hibrid în adevăratul sens al cuvântului!

Dar să revin la ce-mi place la Canon R5C. Versatilitatea! Pentru partea de foto meniul este identic cu cel al lui R5. Pentru film avem un meniu de cameră video profi! Și ce mi se pare foarte fain e că treci de la fotografie la video printr-o simplă comutare de buton.

Sigur că odată cu lansare au apărut și primele filmulețe, deocamdată cele comisionate de Canon, dar cu siguranță foarte curând vor fi disponibile și cele ale end user-ilor. Nu zic că nu le aștept cu multă curiozitate, dar până atunci mă pun repede să le scriu un mesaj prietenilor de la cbspro. „Doresc să primesc în probă un Canon EOS R5c!”

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.