Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Blog  / Mapa de prezentare
mapa prezentarel wlm

Mapa de prezentare

Mapa de prezentare este unul dintre elementele care vine sa completeze imaginea profesionala a unei companii. În pachetele de branding, aproape de fiecare data, includem grafica pentru mapă.

De ce o mapa de prezentare?

Majoritatea clienților atunci când se gândesc la nevoia de suport graphic pentru compania lor, au în vedere doar sigla (logo-ul) și eventual cartea de vizită. Sigur, sunt lucruri necesare și pe care un posibil client le remarcă la o prima întâlnire. Însă, dacă lucrurile evoluează, și la asta speră orice om care se apucă să își facă o firmă, atunci, dincolo de… „Salut”, sau „cu ce te ocupi?”, conversația trebuie susținută și cu materiale.

Gândiți-vă că trebuie să treceți la ofertă. Trebuie să faceți o propunere scrisă… În mod normal acest lucru ar trebui să îl faceți pe o coală cu antet! Și mă gândesc că nu o să mergeți să duceți hârtia prinsă ca o jalbă în bâț. 🙂 Nu vă doriți să fie lăsată undeva pe un birou într-un noian de hârtii care ajung până la urmă la coș. Nici cu o folie din aceea de plastic, care se șifonează și îngălbenește în timp, nu cred că vreți să vă prezentați.

Sigur, puteți să o puneți într-o mapă cumpărată dintr-o librarie. Din acelea cu 1 RON. Ieftine. Le-ați văzut cum arată? 🙂 Și unde mai pui că trebuie să scrieți cu pixul sau carioca pe ea. Să se știe că vă aparține. Dacă optați pentru varianta asta, clar nu vă interesează imaginea firmei dvs.

Ce alta varianta aveți?

Simplu, puteți să vă faceți o mapă a voastră! Ținând cont de identitatea firmei, aceasta poate fi gândită la una, patru sau mai multe culori…  Se pot adăuga culori speciale, folie mată sau lucioasă, lăcuire de protecție sau selectivă, embosare… În funcție de numărul de mape de prezentare pe care îl doriți puteți opta fie pentru tipar digital fie offset. Legată de buget este și decizia privind forma mapei. Se poate merge pe clasicul SR A3 cu buzunar lipit, pentru carte de vizită, sau, dacă se dorește, se poate creea o ștanță specială, care să taie mapa pe contur și să asigure big-urile necesare…

Ce să alegeți?

Decizia vă aparține! Eu am încercat doar să expun câteva motive pentru care e e necesară o mapă de prezentare personalizată. Am făcut cunoscute și câteva detalii tehnice legate de execuția mapei… așa că, dacă sunteți interesați ne găsiți ușor, aici.

 

 

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.