Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Ochii nu mint niciodată

Ochii nu mint niciodată

De data asta despre ochi. Ochii nu mint niciodată. Iată un experiment social filmat în India. Am citit cărți despre limbajul trupului, despre cum încearcă oamenii să își ascundă adevăratele sentimente prin antrenarea reținerii unor reacții comportamentale. Se știe că în special persoanele publice, politicienii, fac cursuri ca să își poată controla gesturile în timpul aparițiilor în public. Învață cum să nu-și trădeze discursurile mincinoase prin poziția corpului, a brațelor, a palmei… Tot mai multe servicii publice angajează specialiști în decodificarea comportamentului non-verbal.

Se pare că în strădania noastră de a ne disimula  trăirile, singurii pe care nu reușim să îi fentăm sunt ochii. Simțul vizual este dominant pentru majoritatea oamenilor. Contactul vizual este un tip deosebit de important de comunicare nonverbală. Modul în care privești pe cineva poate comunica multe lucruri, inclusiv interes, afecțiune, ostilitate sau atracție. Contactul vizual este important în menținerea fluxului într-o conversație și pentru a evalua interesul și răspunsul celeilalte persoane.

S-ar putea să-ți poți ascunde zâmbetul sau să încerci să păstrezi anumite sentimente în adâncul inimii tale. Dar, când ești îndrăgostit, ochii nu mint niciodată… te dau de gol și arată cum te simți cu adevărat. Chiar și atunci când te gândești doar la persoana iubită. Pupilele tale se dilată chiar și la vederea unor imagini în care sunt înfățișate persoane iubite. Am și găsit un clip foarte fain care exemplifică acest lucru.

 

1 Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.