Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Diverse  / Salvați-vă pozele de pe Facebook

Salvați-vă pozele de pe Facebook

Pe nouă sau zece ianuarie 2011, într-o publicație americană apărea o declarație a fondatorului Facebook care anunța că în 15 martie 2012 site-ul rețelei de socializare va fi închis. „Afacerea a devenit foarte mare, domeniul este foarte greu de controlat și a început să îmi mănânce tot timpul, nu mai am timp să trăiesc”, scria tabloidul. Imediat după publicare au urmat ore de confuzie, rumoare… Compania a decis să publice un comunicat prin care să liniștească utilizatorii cu privire la știrile false apărute și să îi asigure că nu are de gând să oprească portalul.
Declarațiile din ianuarie 2011 au fost însă sursa de inspiație pentru grupările de hackeri din lume care și-au îndreptat imediat atenția asupra Facebook și care s-au întrecut în a lansa declarații de amenințare cu privire la acțiunile pe care le vor intreprinde pentru a împiedica funcționare site-ului.
Cele mai recente știri sunt legate de celebrul de acum grup Anonimus care ar fi anunțat că va închide Facebook pe 12 februarie 2012. A fost postat chiar și un filmuleț pe net, pe care însă organizația l-a negat că le-ar aparține. „Nu suntem concentrați asupra Facebook, ar fi declarat cei de la Anonimus, nu intră în preocupările noastre”.
Mi-am început dimineața de 7 martie cu știrile potrivit cărora Tadjikistanul a întrerupt funcționarea Facebook pe teritoriul țării datorită unor proteste care au început să apară împotriva președintelui republicii care este la putere de douzeci de ani.
Apoi am vrut să îmi verific contul de facebook. Supriză, serverul nu poate fi găsit. Am zis că este din cauza providerului și am încercat de pe altă rețea, același rezultat. Nici urmă de Facebook.

La fel ca și mine, cred, sute de mii de utilizatori au fost surprinși de acest lucru și poate și ușor îngrijorați. Cu toții au început să regrete faptul că nu au luat în calcul măcar o parte dintre avertizările cu privire la închidere și să își salveze măcar pozele postate pe site… Groaza i-a cuprins și pe cei ale căror afaceri erau promovate în mare parte prin intermediul rețelei de socializare. Mulți și-au văzut chiar năruit businessul.
Până la urmă, așa cum era și de așteptat Facebook și-a revenit și în jurul orei zece era on-line. Totuși, poate nu ar fi rău ca după pățania de azi, să vă salvați pozele și informațiile importante de pe site și pe propriul calculator. Nu de alta, dar la cum merg treburile prin lume, nu se știe niciodată.

Share
No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.