Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Blog  / Știu că o să mi-o iau…
Nu avem un store dedicat pasionaților de video sau fotografie

Știu că o să mi-o iau…

Știu că o să mi-o iau… dar nu pot să nu remarc acest lucru. Într-un oraș Capitală Culturală a Europei pur și simplu nu avem un store dedicat pasionaților de video sau fotografie. Înțelegeți sper că aici nu mă refer la micile magazine care îți fac poza de buletin sau îți înrămează amintirile fotografice. Nu.

Nu avem un store dedicat pasionaților de video sau fotografie

Pur și simplu în Timișoara nu găsești nici un loc în care dacă ai nevoie de ceva serios, daca vrei să vezi vreun echipament, să testezi ceva, să o poți face. Nici măcar carduri de memorie bune nu găsești în Timișoara.

De aici vine și frustrarea mea. Zilele trecute ne-a venit un echipament nou-nouț. Nici nu m-am gândit că nu o să găsesc un card SDXC v90 aici. Prin urmare, sâmbătă am început să dau ture prin magazinele de „specialitate”. Le-am luat la rând pe toate deși de la un moment dat, știam că o fac degeaba. Dar, știți cum e, speranța moare ultima. Ei bine, sâmbătă pe la 17.30, a murit.

Nici unul dintre magazinele de electronice din Timișoara nu aduce decât marfă de consum. Am dat apoi o căutare pe net. Am zis că nu se poate totuși să nu fie un shop dedicat pentru foto video în oraș. Deci, search! Google: foto video shop timisoara…

Și vine lista… Fotografi și videografi de nuntă, botez, filmări full HD… Developare, imprimare poze, print foto, scanări… Echipă care abordează cu profesionalism toate tipurile de evenimente…Studio foto modern, fotografie de nuntă, botez, petreceri, nou-născuți…Echipă… Nici un magazin de specialitate.

Îmi amintesc cu plăcere de shop-ul Sinpro de pe Calea Torontalului…

Aveai ce să vezi acolo. Se mai organizau evenimente. Mai veneau Sony, Canon Romania sau Arri cu prezentări de echipamente… Era un vibe. Știu, o să ziceți că mai vin și acum. Da, în săli închiriate pe la Casa Tineretului sau la nu știu ce pensiune, unde stau și așteaptă, cu ochii pe ceas dacă și când apar profesioniștii urbei.

Știu că o să mi-o iau, dar am simțit că trebuie să scriu cele de mai sus. Și sincer, cred că am fost light. Și vă zic asta deoarece căutând pe net am apucat să mă și uit pe câteva dintre site-urile găsite de google …. 🙂 Am văzut ofertele de preț dar și realizările. Mai ales „realizările”.

Pentru mine, faptul că în Timișoara nu avem un magazin profi pentru pasionații de imagine, este un minus. Cât de mare? Vă las pe voi să judecați. Vă spun doar că în Cluj sunt două sau trei. Până și Craiova are unul. De București nu mai vorbesc. Noi…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.