Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Un nou brand, MasterPlant
un nou brad masterplant

Un nou brand, MasterPlant

Un nou brand, MasterPlant, la asta lucrăm acum. Atunci când tot mai des pe posturile de televiziune, la știri, ni se prezintă alternative la culturile de agricole, mai sunt și dintre aceia care se încăpățânează să găsească soluții pentru arta cultivării plantelor.

Noi alimente!?!

Încă de la începutului lui 2023 am văzut știrea conform căreia Comisia UE a aprobat o serie de cereri alimentare noi (alimente noi) dedicate alternativelor proteice. Rezultatul: în conformitate cu „Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2023/5 al Comisiei”, companiilor selectate li se permite inițial să introducă pe piață anumite produse noi timp de cinci ani.

Greierul de casă și gândacul de gunoi…

Acestea includ greierul de casă (Acheta domesticus) și gândacul de gunoi (sau gândacul de bălegar – Alphitobius diaperinus). Și nu e o noutate absolută, în 2021 UE a aprobat viermii de făină și lăcustele migratoare europene. Potrivit OMS, există aproximativ 2.000 de specii de viermi și insecte comestibile. Ele joacă un rol din ce în ce mai important în satisfacerea nevoilor de proteine ​​ale populației mondiale. În Germania este deja comercializat un burger cu insecte din 2016. 🙁

Dezbateri ca pe vaccin

E clar că există dezbateri legate de utilizarea noilor alimente. Specialiștii nutriționiști, biologii avertizează asupra pericolului asupra sănătății umane. Gândacii produc benzochinone, folosite ca mecanism de apărare, iar chinonele pot fi periculoase pentru sănătatea umană atunci există expunere îndelungată la acestea. Studiile arată că afecțiunile cauzate de gândacul de bălegar includ simptome de astm, dureri de cap, dermatită, angioedem alergic, rinită și eritem… Argumentele sunt pro și contra, ca la vaccin. Norocul nostru că astea nu sunt obligatorii. Va trebui însă să căscăm ochii și să ne facem un obicei din a citi mai atent etichetele! Și asta pentru că pulberi din greierul de casă pot fi găsite în multe  produse. Cantități mici găsim în produse de patiserie, biscuiți si grisine, batoane de cereale… Pot fi prezente și în paste uscate, sosuri, alternative la carne, supe și ciorbe concentrate sau pulberi…

Ei bine, așa cum spuneam, în tot acest peisaj nou, mai există antreprenori care se încăpățânează să caute formule care să ajute la cultivarea și creșterea plantelor.

Un nou brand, MasterPlant, va fi lansat în curând pe piață. Am realizat deja logo-ul companiei și suntem la ultimele retușuri în ce privește etichetele produselor. Undeva până la sfârșitul acestei săptămâni vă promit că postăm și imagini cu primele mock-upuri. Deci stați pe recepție.

 

Share
No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.