Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Un timelapse spectaculos

Un timelapse spectaculos

Vă invit să urmăriți un timelapse spectaculos. După picăturile de ploaie care mi-au bătut în geam de dimineață, linkul pe care l-am primit a picat la țanc. Natura dezlănțuită. Imagini extraordinare surprinse de Mike Oblinski. Merită văzut.

Filmul este realizat în undeva în sudul Statelor Unite, în deșertul din Santa Rosa, la granița cu Mexicul. Au fost trase 110.000 de cadre cu Canon 5D Mark II și Canon 5D Mark III. Ca și obiective s-au folosit Canon 11-24mm, 35mm, 50mm, 135mm și Sigma Art 50mm. Stabilitatea a fost asigurată de trepiedele Manfrotto. Produsul final a fost editat în Lightroom cu LR Timelapse, After Effects și Premiere Pro. La montaj însă au fost lipite doar 55.000 de frame-uri. Editarea producției a durat mai bine de o săptămână. Rezultatul este un timelapse spectaculos.

Mike Oblinski a făcut o pasiune pentru acest tip de producție video. De mai bine de șapte ani urmărește sezonul ploilor din sudul Statelor Unite. De prin aprilie până în octombrie Mike este pe drumuri. În cursa lui pentru urmărirea furtunilor este însoțit de către soția lui.

În ce privește această producție Mike s-a declarat mai mult decât satisfăcut. „Mi-a plăcut ce am văzut anul acesta. A fost un simțământ unic. M-am trezit scufundat în cactusi și flora deșertului de câteva ori. Am explorat locuri din New Mexico pe care nu le-am văzut până acum”.

 

1 Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.