Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Apple priveste spre un viitor trist
apple priveste spre un viitor trist

Apple priveste spre un viitor trist

Un lucru pe care nimeni nu îl contestă: Apple a privit intotdeauna spre viitor. Toate device-urile introduse pe piață, indiferent de cât de controversate au părut la lansare, au forțat schimbarea. De data asta însă putem spune că Apple priveste spre un viitor trist!

Este pentru a două oară cred, în întreaga istorie a companiei, când Apple anunță un eveniment pentru luna martie. Acest fapt s-a mai întâmplat când gigantul a lansat MacBook 12″, iar utilizatorii știu cum a sfârșit acesta.

Anunțul gigantului din Cupertino a dat start speculațiilor. Tot felul de informații, pe surse, au început să apară. Cu toții prognozează în legătură cu device-urile ce urmează să fie updatate. Se pun pariuri în legătură cu un nou iPad 12 Pro,  5G, cu ecran led, memorie mai mare… Se mizează pe apariția noilor procesoare M1 pe MacBook Pro-urile care mai utilizează încă Intel.  Speculațiile sunt în toi și toată lumea așteaptă o confirmare și cu privire la data exactă. Dacă inițial se vorbea de 9 martie, acum lucrurile par mult mai probabil să se întâmpe pe 16.

De ce am spus că Apple priveste spre un viitor trist

Dincolo de supoziții un lucru este cert. Apariția noului iOS 14.5. Ce aduce nou acest sistem de operare?

MASK ID-ul!

Dacă inițial Face ID-ul, introdus odată apariția cu iPhone X, în noiembrie 2017, ne-a făcut viața mai ușoară. Odată cu debutul pandemiei cu toții am fost puși în dificultate în ce privește deblocarea telefoanelor noastre. Introducerea parolei a redevenit obligatorie pe stradă, în magazin, la birou… Adică oriunde legea obligă, în prezent, la purtarea unei măști de protecție. Și dacă noi am sperat să ne întoarcem cât mai rapid la viața de dinainte de COVID, iată că softiștii apple nu sunt atât de optimiști. Apple priveste spre un viitor trist și ne pregătește Mask Id-ul. O funcție nouă care să facă posibilă deblocarea telefonului fără introducerea parolei.

Cum va funcționa Mask ID? Cum va putea telefonul să își dea seama că suntem persoana autorizată să îl deblocăm în condițiile în care ne va putea scana cel mult jumătate de față?

Aici intervine o nouă găselniță. Pentru a beneficia de Mask ID va fi necesar să purtăm și un ceas Apple. Cel puține generația 3. Deblocarea se va realiza printr-un schimb de informații între iPhone și iWatch. Un algoritm care ia în calcul puterea semnalului bluetooth dintre cele două device-uri și monitorizează pulsului utilizatorului. Dacă rezultatul celor două e „pozitiv”, telefonul se va debloca automat.

 

 

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.