Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

Apple TV+ in Romania

Apple TV+ in Romania  Deocamdată se poate doar apelând la șmecherii. Poți fenta serviciul fie prin setarea unui Apple ID de State, și aici ai de săpat puțin pentru că e nevoie și de o adresă validă, de cont bancar… Sau, dacă nu, de cumpărarea de carduri prin Amazon. Plătești cu Revolut… Nu e soluția cea mai ortodoxă și roboții Apple sunt destul de deștepți așa că dacă nu ești atent la setări, te depistează imediat că nu ești din State și pa TV+.

A doua soluție ar fi un VPN. Dar și la astea Apple strâmbă din nas. Nu-i plac. Și trebuie să vă asigurați că routerul pe care îl aveți e compatibil cu VPN-ul și că vă permite să schimbați regiunea sau țara Apple TV+…

A treia cale… mai un pic de răbdare. E foarte posibil ca de anul ăsta serviciile Apple TV+ in Romania să fie disponibile. Fără șmecherii, cu abonament pe bune, cu adresă, cont și card acceptate de Apple.

Ciudată abordarea Apple

Mie, în comparație cu celelalte servicii de streaming,  mi se pare ciudată abordarea conducerii din Cupertino vis a vis de serviciul Apple  TV+ in Romania. Mai cu seamă pentru cei care suntem utilizatori de Mac de zeci de ani. Avem ID-uri de Apple , plătim iCloud și o grămadă de aplicații, abonamente lunare pe care Apple și le trage de pe card fără nici o greață… I se face rău însă doar când e vorba să ne dea acces la TV+? Bine că e disponibil în Moldova. Republica Moldova. Asta e.

Nu ne rămâne decât să sperăm că undeva până în vară TV+ va fi disponibil și la noi în Romania. Am vrea să avem și noi acces la Greyhound sau Finch, cu Tom Hanks, Tragedia lui Macbeth cu Denzel Washington, la Bill Murphy în On the rocks. Se pare că foarte multe nume mari ale industriei cinematografice au semnat contracte exclusive cu Apple. Jennifer Aniston, Chris Evans, Jason Momoa, Samuel L. Jackson, Steven Spielberg, Oprah Winfrey sunt doar câteva dintre ele. Dar și Jon Hamm. 🙂

 

3 Comments
 • Maxi
  6 februarie 2024 at 12:53

  Este vina statului, pentru ca sunt legi proaste, de asta Apple evita Romania. La noi drepturile de autor se platesc prin ONC sau CNC, nu direct la cei care ar trebui sa primeasca aceste drepturi, de asta nici nu avem acelasi continut pe celelalte platforme, ca in alte state europene…

 • Florin Irimia
  10 martie 2024 at 17:47

  Ce vă face să credeți că din vară vom avea Apple TV +? Eu nu știu ca până acum Apple să fi existins serviciul la vreo țară care în primă instanță nu a beneficiat de el. Croații sunt în aceeași situație și nici ei nu înțeleg de ce Apple i-a ocolit.

 • Paulgsm
  18 martie 2024 at 13:52

  Nimeni nu stie nimic. Singura logica ar fi ceva legat de drepturile de autor. Dar au trecut vreo 5 ani de la lansarea serviciului si tot nu e disponibil la noi …. Si cum dracu … daca ar fi problema legata de drepturi … Netflix, Disney +, Amazon Prime, HBO Max, Skyshowtime au reusit sa o rezolve si astia de la Apple … nu ?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.