Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Comunicarea este ceea ce ne leagă

Comunicarea este ceea ce ne leagă

Comunicarea este ceea ce ne leagă în mod direct unul de celălalt. Este lucrul fără de care nu am putea supraviețui. Dovada? Mii de ani de evoluție. Imaginați-vă scenariul dintr-o lume  în care nimeni nu spune nimic. În care viața se derulează într-un regim monoton cu schimburi de priviri reci între persoane. Destul de sumbru, nu-i așa?

Trecând peste acest  scenariu (de care, sincer, n-am fost foarte departe în perioada recentă), este foarte important să comunici. Mai ales în aceste vremuri, în care majoritatea simțim lipsa acesteia. Am fost privați de comunicare pentru prea multă vreme. Prea mulți am interacționat doar cu  ecranul calculatorului, sau lista de seriale pe care urma să le vizionăm la tv. Iar acum, după nenumărate luni de „distanțare socială”, ieșim din nou în lume. Și, brusc, ne dăm seama că nu mai este la fel.

Avem nevoie de comunicare

Nu comunicăm ca înainte… Pe de o parte ne-am pierdut încrederea în abilitățile noastre comunicative. Pe de cealaltâ parte nesiguranța, indusă de teama de infectare, îi face pe unii rezervați, pe alții agresivi. Într-o lume dominată de tehnologie am devenit și foarte comozi. Interacțiunea se realizează tot mai des prin filtrul ecranului.

Avem însă nevoie de comunicare și interacțiune fizică. Fie că vorbim de întâlniri între prieteni, la locul de muncă, școală, workshopuri, ședințe, seminarii, sau orice alte activități, toate sunt un factor extrem de important pentru dezvoltarea noastră ca oameni.

Trebuie să reînvățăm să interacționăm, să comunicăm. Să ne fim alături unii altora. Din păcate pandemia ne-a dovedit limitele. Teama legată de supraviețuire a scos din foarte mulți dintre semenii noștri ce este mai urât. Sper ca perioada asta (pe care îmi place să cred că suntem aproape să o depășim) să ne fi fost o lecție. Să fi învățat că divizați nu ne poate fi decât mai rău.

Asta este și ideea filmulețelor realizate de către Autoritatea daneză pentru sănătate publică. Stand Together – o campanie pentru a reînvăța să comunicăm, să ne fim alături unii altora.

 

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.