Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

Va ucide noul Sony RX0, GoPro Hero?
MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Azi despre Sony RX0 vs GoPro Hero

Azi despre Sony RX0 vs GoPro Hero

Azi despre Sony RX0 vs GoPro Hero…
În urmă cu un an, pe 28 septembrie, unii au zis poate că am riscat să scriu faptul că Dji a câștigat războiul pe piața dronelor cu cei de la GoPro.
La un an distanță afirm din nou că ceea ce a însemnat revoluția GoPro pe piața camerelor de acțiune s-ar putea foarte curând să rămână doar o amintire frumoasă.
Deși compania a anunțat că intenționează anul acesta să lanseze Hero 6 și a pus pe piața Fusion, pentru VR, rezultatele financiare ale companiei nu sunt foarte promițătoare.
Nu se știu foarte multe despre cum va arată și ce va putea produce Hero6, insă pot să vă spun că ștacheta e foarte sus.
Cei de la Sony vor veni pe piață începând cu luna octombrie cu RX0. O cameră ce se anunță impresionantă.
Cu un design asemănător GoPro, însă mult mai mică și cu performanțe incomparabil mai bune. În primul rând senzorul de pe noua cameră Sony este de 1″, 15 MP, cu o lentilă Zeiss de 24mm cu o deschidere fixă de 4. RX0 trage 16 cadre pe secundă la rafală. Fără altă carcasă de protecție rezistă la 10 m sub apă. Rezistența antișoc 2m, rezistentă la presiune 200 kgf. Trage 4k și slow motion la 1000fps. În plus va fi compatibilă cu o grămadă de accesorii și va costa aproximativ 900 de Euro.
Eu am pus mâna pe ea anul acesta la IBC, dar din păcate nu am putut să o și încerc. Dat fiind faptul că nu a fost lansată încă oficial, toate camerele de la stand erau prezentate fără card de memorie instalat…
Oricum, pe net cei de la Sony au pus deja o primă producție realizată cu RXO, din care vă puteți da seama de performanțe.
În ceea ce privește comparația cu actuala GoPro, ca prezentare, am tras eu o poză pentru a vă putea da seama de diferență.
Ca și concluzie, risc din nou să afirm că dacă până la sfârșitul anului cei de la GoPro nu vin cu un produs care să facă BOOM!, vor rămâne o frumoasă amintire și în domeniul actioncam.

Share
No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.