Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Publicitate  / Cât de prost să fii?

Cât de prost să fii?

Numai ieri scriam despre plagiat. La ce urmează să vă mărturisesc azi nici nu știu cum să îi spun. Culmea tupeului sau a prostiei? În urmă cu peste cincisprezece ani când am început business-u ăsta mă enervam foarte tare când apărea câte unul cu lucrări copiate de pe net și le prezenta drept personale. Îmi aduc aminte că am fost invitat odată la o firmă care dorea să colaboreze cu noi pe parte de web și au început să ne arate pe computer portofoliul lor, ca să vedem cu cine stăm de vorbă. Derulau destul de repede lucrările din „portofoliu” numai că la un moment dat i-am rugat să dea o imagine înapoi. Era exact un afiș făcut de noi pentru o firmă de modeling. M-am ridicat și am plecat. În spatele meu l-am auzit pe unul dintre tinerii asociați la firma respectivă spunându-i celuilalt: „Bă boule, ți-am zis să nu băgăm asta, că știm cine a făcut-o”.
Din aceeași categorie vă prezint imaginile de mai jos:


Sigur, cei din domeniu recunosc foarte ușor originalul, imaginea din partea stângă. Dar oare cât creier trebuie să ai nu doar să copiezi grafica site-ului original ci să traduci și textul… Vă las pe voi să apreciați.
Cineva însă i-a comandat o lucrare minunatului „webmaster” și a primit asta:

Nu-i așa că nici nu e mare diferența…

1 Comment
 • Ovi uan
  16 octombrie 2011 at 7:02

  Raspuns: atat de prost.
  Raspuns 2:ce diferenta? ce sa ceri de la un hot?
  Tupeu era daca lua elementele, le modifica fontul si culorile si le plasa in alt layout incat doar un ochi profesionist sa observe plagiatul. Asa, oricine poate vedea ca e tot aia. Culmea tupeului ar fi sa ceara daune pentru folosirea neautorizata in aceasta postare a unor imagini de pe site-ul propriu.

  Oare clientii lui stiu de nivelul lui de integritate? Din moment ce cumperi de la un hot evident cumperi un lucru furat. Si daca omul nu s-a obosit sa-si creeze propria pagina de prezentare, oare se va obosi sa faca ceva original pentru altcineva? Din ce vad, clientii lui vor doar „sa fie pe net”, cum si in ce fel aia nici nu mai conteaza. Deocamdata.

  Oare exista un logo pentru incalcarile de copyright? Daca nu, ar trebui facut unul. De catre ei care nu sunt de aceeasi parte cu Ilincescu Mihai.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.