Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Publicitate  / Cum poți să devii un hoț anonim

Cum poți să devii un hoț anonim

Imaginea mărului în care în locul mușcăturii a fost pus profilul creatorului Apple a făcut înconjurul lumii. Iată însă că a apărut și primul scandal legat de paternitatea imaginii.
Chiar dacă aceasta l-a făcut cunoscut pe Mak Jonathan, cel care a postat-o pe rețelele de socializare, imaginea a fost creată de fapt în luna mai de către Chris Thornley și postată de către acesta pe contul său de Flickr. La câteva zile după ce au apărut acuzele privind furtul de proprietate intelectuală, Mak a ținut să aducă lămuriri pe blogul său personal, justifincându-se că nu a știut despre existența imaginii și că oricum el nu a făcut nici un ban de pe urma răspândirii ei, că nu a avut nici un avantaj… Așa e Mak, aș spune eu, nu ai avut nici un avantaj, erai deja foarte cunoscut, noi toți îți vizitam pagina zilnic și nici nu ne-a mirat faptul că tu ai pus primul această imagine, erai „celebru”. Acum însă ai toate șansele să devii un hoț anonim. Asta e.

2 Comments
  • Irina
    12 octombrie 2011 at 18:46

    Simpatic mi s-a părut că am văzut azi, în Lugoj, gravat pe un robinet de la o fântână publică logo-ul Apple -mărul mușcat- sigla producătorului de robineți. Mi-a părut rău că n-am aparatul foto la mine.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.