Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Coca Cola schimbă capacele
Coca Cola schimbă capacele

Coca Cola schimbă capacele

Coca Cola schimbă capacele pentru toate băuturile sale carbogazoase. Să nu fiți surprinși, în curând și în România veți găsi noi dopuri.

Măsura vine ca urmare a unei directive europene privitoare la ambalaje și poluare. Directiva 204 din 2019 prevede ca toate sticlele din plastic cu o capacitate de până la 3 litri să fie prevăzute cu o închidere legată. Mai exact, dopul să rămână „legat” de inelul din plastic de pe gâtul sticlei.

Potrivit oficialilor europeni astfel dopurile vor fi aruncate împreună cu sticlele și nu cum se întâmplă acum când le găsim peste tot. Măsura este un pas în plus în susținerea eforturilor privind realizarea unor ambalaje sută la sută reciclabile. Țintă pe care cei de la Coca Cola, cel puțin, doresc să o atingă, la nivel global, până în 2025.

Prin urmare, Coca Cola schimbă capacele! Până azi, noul mod de închidere a fost aplicat deja la peste 400 de milioane de sticle de Cola îmbuteliată pe liniile de producție din Germania, Spania și Marea Britanie.

Foarte curând însă sticlele cu noul mod de închidere vor fi comercializate și la noi.

Share
2 Comments
  • Alex Petcu
    11 iunie 2023 at 6:59

    Cele mai cretine capace. Nu pot sa cred decat ca au fost prouectate de un om sub influenta unor substante foarte puternice. M-am taiat la mana incercand sa desfac o astfel de mizerie deci le zmulg complet de fiecare data.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.