Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Cornulețe cu gem de prune
cornulețe cu gem de prune

Cornulețe cu gem de prune

Cu gândul la gradele de afară m-am pus lângă cuptor. Nu ca să gătesc, recunosc, ci ca să trag câteva cadre cu prepararea unor cornulețe cu gem de prune. Renumitele hajas kifli, în variantă autohtonă.

Handheld, cu Canon-ul la care i-am pus și cu un obiectiv macro de 100 mm cu f.2.8. Un singur cadru am tras cu gropro-ul. Este cel în care se pune tava la cuptor. L-am folosit de legătură. Am vrut să fac și un timelapse pe perioada coacerii, mi s-a părut că am și ținut destul de fix gopro-ul în mână, până m-am uitat la filmare… N-am mai folosit-o. 🙂 Una peste alta e o filmare așa, de fun. Un reels pentru instagram, mai curând cu gândul la gustul cornulețelor.

Rețeta de cornulețe cu gem de prune nu e mare scofală, mai ales dacă foitajul îl iei gata preparat, din magazin. Îți mai trebuie un borcan de gem de prune, puțin ulei și bineînțeles un cuptor încins. Prepararea a durat mult mai puțin decât montajul filmării. 🙂

Cum se prepară cornuțele cu prune

Întindeți foitajul și îl împărțiți cu ajutorul unui cuțit in părți egale. Pe fiecare aluat rezultat în urma porționării se pune gem, cantitatea, după preferințe. Se recomandă însă ca gemul să fie mai gros pentru că altfel, odată băgat la cuptor, există riscul să curgă. Se împăturește aluatul, sub formă de cornulețe sau doar pliuri și se pune la cuptor. În 15-20 de minute se umflă foitajul și se rumenesc cornulețele. Le scoateți, așteptați câteva minute să se răcească, nu durează mult, și le pudrați cu zahăr.

Dacă nu sunteți singur în bucătărie, vă sugerez să aveți telefonul sau aparatul foto în apropiere. Asta ca să apucați să faceți repede un selfie. Nu de alta, dar sunt atât de gustoase că până o să vă întoarceți cu camera foto o să vă întrebați unde au dispărut. Ghiciți? Uitați-vă la privirile „vinovate” ale celor din jur. 🙂

Alte rețete, mai pe larg filmate, găsiți la noi în portofoliu video.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.