Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / MacPixel Creative Studio  / Diferența o face ambalajul

Diferența o face ambalajul

Despre diferența pe care o face ambalajul am scris în urmă cu aproape o săptămână. Era un articol despre un ambalaj pentru sticle de vin, pe care l-am realizat pentru unul dintre clienții noștri. Am promis atunci, pe social media, că voi reveni cu o filmare în care voi arăta un exemplu clar despre ce înseamnă să investești în packaging.

Design de ambalaj

Noi, la MacPixel, facem design de ambalaj, la greu. Fie că vorbim despre cosmetice, suplimente alimentare, packaging pentru sandwich-uri sau servicii de catering, cutii pentru produse bio, alimente sau pentru industria auto, articole de curățenie, vin … sunt sute de produse pe care le-am “îmbrăcat” înainte de fi puse pe raft.

Uneori, recunosc, am insistat pe lângă clienții noștri să accepte o idee care includea o cerneală specială, un lac selectiv, 0 embosare ori o anumită formă de cutie sau recipient. N-a fost întotdeauna ușor și îmi place să știu că rezulatul final a făcut uitate toate discuțiile…

Ambalajul vinde marfa!

Un ambalaj care pune în valoare un produs aduce beneficii. Iar acestea nu sunt doar de imagine. Sintagma “ambalajul vinde marfa”, deși la noi a fost percepută oarecum în sens peiorativ, este luată în serios de orice business care se respectă. Și nu e adevărat că doar vinde marfa, ci îți permite să o și poziționezi ca preț deasupra concurenței. Cât de sus? Depinde de la caz la caz.

Exemplul pe care am ales să vi-l arăt cred că susține pe deplin cele afirmate mai sus. Este vorba despre o curea de ceas. Un singur produs, ambalat în două moduri diferite și evident, poziționat, și ca și preț, la mare distanță unul de celălalt. Și dacă sunteți producător local sau reprezentant al unui business sper să vă convingeți cát de importantă este prezentarea produsului pe care îl puneți pe piață. Și cât de mare este diferența pe care o face ambalajul.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.