Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Ziua Europei altfel

Ziua Europei altfel

Ziua Europei altfel este un clip produs pentru GTR. Cu câteva zile înainte de 9 Mai, asociația a fost rugată să realizeze un material video. Un scurt filmuleț în care comparativ să fie prezentată schimbarea pe care Covid 19 a adus-o și în viața ONG-urilor.

ZIUA EUROPEI BEFORE COVID 19…

Înainte de pandemie, 9 Mai, Ziua Europei era sărbătorită cu mare fast la Timișoara. Pe lângă manifestațiile organizate în centrul orașului, concerte, expoziții, la Muzeul Satului, de dimineață, erau invitate să participe toate ONG-urile din regiune. Erau un moment la care toate organizațiile neguvernamentale participau cu standuri proprii. Fiecare își făceau cunoscută activitatea în folosul comunității, iar la rândul lor beneficiarii acestor programe aveau parte de diferite activități socio-culturale. Aveau loc spectacole ale minorităților, expoziții meșteșugărești realizate de artiști populari dar și de către refugiați sau membrii diferitelor comunități active în regiune. Erau organizate concursuri de șah, de desene pe față, de pictură… Fiecare participant își putea împărți materialele publicitare, iar împreună promovau ideea unei europe unite.

ZIUA EUROPEI ÎN PLINĂ PANDEMIE…

În plină pandemie, Ziua Europei a prioritățile turor. Dacă unele dintre ONG-uri au ajuns să lupte pur și simplu pentru supraviețuirea lor. Altele au reușit să se implice activ și în combaterea efectelor produse coronavirus. Asociația Generație Tânără România, de exemplu, a ajuns ca pe lângă lupta împotriva traficului de ființe să se implice și în furnizarea de echipamente de protecție pentru medicii din prima linie. Astfel au fost livrate spitalelor combinezoane și măști. Beneficiarii în situații de risc, rămași fără serviciu, au beneficiat de un serviciu de catering care să le acopere necesarul zilnic de hrană… Iar langoșii sau sucurile care odată erau oferite gratuit tuturor vizitatorilor de la Muzeul Satului, au luat acum drumul spitalelor.

Pe tema Ziua Europei altfel, am realizat la MacPixel un scurt filmuleț pe care vă invităm să îl vedeți. Iar dacă vă și place ce fac cei de la GTR, nu ezitați să vă alăturați eforturilor lor. Fie personal, fie prin donații care să ajungă la persoanele aflate în nevoie.

Category:

Clipuri, Video

Client:

GTR

Date

16 mai 2020