Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Pericolul vieții pe internet

Pericolul vieții pe internet

Despre Pericolul vieții pe internet vorbesc de fiecare dată atunci când sunt invitat să țin o lecție deschisă. În fața tinerilor din diverse școli sau licee nu uit să pomenesc și despre riscurile la care te poate expune internetul.

E clar pentru toată lumea că abia am intrat în era digitală. Ni se pare că tot ce se inventează în fiecare zi în jurul nostru ne va copleși. Trebui însă să fim conștienți că ăsta este doar începutul. Avantajele interconectării sunt extraordinare. Însă ele vin la pachet și cu reale pericole. Nu toate mințile din spatele unui monitor au gânduri curate. Pentru spărgătorii de locuințe sau traficanții de persoane de exemplu, facebook-ul este o mină de aur.

Le spun întotdeauna tinerilor să fie foarte atenți la ce informații dau share, ce imagini postează… Știu că la nivel internațional forțele de ordine pe lângă faptul că și-au creat divizii specializate în urmărirea fraudelor comise cu ajutorul internetului, susțin seminarii de pregătire pentru întreg personalul polițienesc. Adevărul este însă că oricâtă pregătire s-ar „băga” în fiecare polițist, atâta timp cât publicul larg nu va fi conștient de Pericolul vieții pe internet, investigatorii vor fi tot timpul cu un pas în spatele infractorilor.
Soluția o reprezintă campaniile de conștientizare a riscurilor, iar unii dintre cei care s-au apucat serios de treabă pe acest subiect sunt belgienii. Iată un exemplu care sper să vă pună pe gânduri.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.