Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Idei faine  / Osmo Action vine să îngroape GoPro-ul

Osmo Action vine să îngroape GoPro-ul

Osmo Action cea mai nouă cameră de la Dji

În urmă cu vreo trei ani, atunci când GoPro a lansat cu mare fast Karma, la numai o săptămână după aceea cei de la Dji i-au lovit cu MAVIC. A fost primul moment de scufundare al celor de la GoPro, despre care am și scris un articol aici. Acum Osmo Action vine să îngroape GoPro-ul

Karma a ieșit de pe piață, foarte repede, undeva prin ușa din dos. Azi nici nu se mai aude de ea. Au urmat ani de frământari la GoPro. Compania s-a străduit să rămână pe o piață. Au renunțat la visul construirii unei drone, recunoscându-se cumva depășiți net de Dji la acest capitol.

Prima ieșire pe piață a fost cu GoPro6, care nu a adus mare lucru ca noutate și a continuat cu varianta GoPro7. Abia acestă variantă, îmbunătățirile de soft și performanță, au creat impresia că GoPro este din nou pe creștetul valului în domeniul camerelor de acțiune. Sistemul de stabilizare de pe GoPro7 a părut uimitor.

Osmo Action lovește sub centură GoPro

Ei bine, după ce au îngropat Karma, se pare că cei de la Dji vin să îngroape și GoPro-ul. Azi tocmai a fost lansat Osmo Action. O nouă cameră de acțiune, care ca și constucție seamănă izbitor cu GoPro, dar are o grămadă de lucruri în plus.

Primul și cel mai important ar fi cele două display-uri, front și back. De acum poți vedea și din față și din spate ceea ce filmezi.

Al doilea lucru important este legat de stabilizare. Cei de la Dji au numit-o RockSteady. Și trebuie să recunosc că este mult peste GoPro7.

La fel și la trecerea de la lumină la întuneric, la detalii… Osmo Action vine să îngroape GoPro-ul.

Vedeți și o comparație video

Camera a fost lansată pe piață azi, la un preț de 349 de dolari, mult sub ceea ce pretindea, la lansare, GoPro 7 pentru camera sa. Deci încă nu punct în plus pentru Osmo… Eu n-am ajuns încă să mă joc cu Osmo Action, dar unul dintre vlogerii pe care în urmăresc a făcut-o.

Peter McKinnon a primit un Osmo Action cu două săptămâni înainte de lansare și a făcut un review comparativ cu GoPro 7 Black.

Vă invit să îl urmăriți. Pentru cei care doresc să cumpere o camera de acțiune este foarte util. Pentru mine, care am încă un GoPro 5… m-a pus pe gânduri. Mai aștept însă câteva săptămâni pentru a decide un upgrade, mai cu seamă că sunt curios de reacția celor de la GoPro care ori vor veni cu ceva care să rupă gura târgului, ori vor rămâne o plăcută amintire.

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.