Absolvent de jurnalistica, pasionat de fotografie si film si de 30 de ani manager al MacPixel.

© 2017 MacPixel!

Blog

MacPixel Creative Studio / Blog (Page 29)

Ai un filtru foto înțepenit?

Ce faci când ai un filtru foto înțepenit? La întrebarea asta am încercat să găsesc răspunsuri ajutătoare.  M-a pus naiba

Design ambalaj etichete condimente

Din categoria Design ambalaj, etichete condimente. Dacă tot se apropie Sărbătoarea de Paști, am zis că e obligatoriu să comp

Producție de conținut pentru social media

Unul dintre serviciile pe care le furnizăm clienților noștri este producție de conținut pentru social media. Tot mai multe fi

Știu că o să mi-o iau…

Știu că o să mi-o iau… dar nu pot să nu remarc acest lucru. Într-un oraș Capitală Culturală a Europei pur și simplu

Dacă e august mergem la expoziție!

Dacă e august mergem la expoziție! Sunt deja mai bine de 15 ani de când pregătim materialele pentru standul Heosolution de la

Design de ambalaj pentru cosmetice

Astăzi despre design de ambalaj pentru cosmetice. Un nou produs pentru care am gândit modul în care să arate. Desigur, îl gă

Pepsi își schimbă ambalajul

Pepsi își schimbă ambalajul. Compania a început să lucreze la noua identitate vizuală în urmă cu mai mulți ani! Lucrurile

Design Cupio Anniversary Collection

Pentru mulți această postare poate fi percepută drept un simplu articol despre designul unei sticluțe de ojă. Pentru noi, în

Un weekend la filmat

Un weekend la filmat. Sâmbăta și duminica trecută am fost rugați să documentăm unul dintre primele evenimente aflate în pr

Cele mai faine ambalaje

Am zis să începem o serie de postări cu unele dintre cele mai faine ambalaje realizate anul trecut. Și începem cu cutiile cu

Superproducție realizată în 48 de ore

O superproducție realizată în 48 de ore. Scriam despre genul de materiale filmate în special cu noul Canon EOS C100. Majoritatea teste și nunți. Ei bine, iată că se poate face și film și încă unul de calitate. Câștigător a zece titluri, inclusiv "Best film" al competiției "48 hours film", în Cape Town. Este vorba despre filmul "Five Minutes Till Noon", realizat de John DeVries. O superproducție realizată în 48 de ore la care însă au lucrat o armată de oameni. Altfel nici nu ar fi fost posibil să realizeze materialul în doar două zile. Spre exemplu, corecțiile de culoare și montajul au fost făcute din mers, pe măsură ce se filma. Ceea ce a ieșit însă, atât ca și scenariu, cadre, coloană sonoră...

cel mai sangeros episod

Cel mai sângeros episod USB, tăiatul porcului…

Cel mai sângeros episod USB, tăiatul porcului! Iată-ne ajunși la ultimul act din acest sezon al Unității Speciale de Bucate. Un montaj din care am încercat pe cât posibil să tăiem scenele care vă pot afecta emoțional, dar totuși să păstrăm firul acțiunii numite "tăiatul porcului". Totul s-a consumat sâmbăta trecută, pe 14 decembrie, în Ungaria, la Oroshaza. Am filmat de la răsăritul soarelui, până spre miezul nopții. Am prins tot. De la asomat, până la aranjarea produselor în șpais. Pe românește, cămară! :). Am avut o săptămână pentru montaj iar ceea ce a ieșit a fost prezentat aseară, 22 decembrie, în premieră, pe tv. Cel mai sângeros episod USB :) este acum și online și dacă vă face plăcere îl puteți urmări pe youtube. Sau dacă doriți puteți accesa linkul de pe pagina noastră.  ...

Ultima reluare pe tv

Ultima reluare pe tv

Ultima reluare pe tv a episodului 48 din Unitatea Specială de Bucate e diseară la Nova. A fost o săptămână nebună. Ultima pe anul ăsta. De azi suntem în vacanță până pe șase ianuarie. Deci voi avea timp să văd ce mi-a scăpat, ce nu am scris pe blog . În măsura în care mai e actual să completez. Primul lucru pe care l-am observat este că am uitat să pun linkul penultimului episod din sezonul IV al Unității Speciale de Bucate. O emisiune filmată pe un frig de crăpau pietrele, dar într-un decor deosebit. Am filmat la Castelul de la Moșnița, pentru cei care nu știu, o locație aflată în imediata apropiere a Timișorii. Este o clădire în stilul castelelor bavareze. Aici în afară de cazare, și restaurant, clienții mai pot gusta una dintre primele beri artizanale produse dupa '90 în România. Am filmat de data asta cu doi bucătari cu diplomă! Meseriași, care pe lângă o rață pe varză călită ne-au prezentat și varianta moleculară a preparatului. Pe aia, poate dacă eram în spațiu, aș fi apreciat-o, dar așa, prefer. copanul din oală. 😁 Apropo, pentru cei care doresc să vadă emisiunea și pe tv, azi e ultima reluare, de la ora 19.00, pe Tele Europa Nova. Vizionare plăcută....

Imagini spectaculoase în USB

Imagini spectaculoase in USB. Weekendul ăsta am pornit pe urmele rasei Mangalița. O specie de porc care, în ciuda legendelor, nu a fost creată la noi, a fost doar crescută intensiv pe teritoriul României. La noi s-a adaptat cel mai bine. Spun s-a adaptat deoarece, după revoluție și Mangalița a luat drumul Europei. Noi am găsit-o în Ungaria, la Oroshaza. Aici prietenii noștri maghiari ne-au invitat să filmăm o emisiune deosebită despre tăiatul porcului. Am plecat de vineri după amiaza din Timișoara.  Am ajuns cu noaptea-n cap în Ungaria. După un somn scurt de numai trei ore, sâmbătă dimineața, la cinci, am început acțiunea. A fost o zi mai mult decât plină, după mai bine de 12 ore de lucru, am putut considera misiunea îndeplinitâ.  Am filmat împreună cu. o echipă de măcelari a căror medie de vărstă e peste 70. de ani. Când o să îi vedeți cum s-au mișcat, n-o. să vă vină să credeți. În ciuda rugăminților de a mai rămâne o noapte, ne-am întors acasă, curioși să vizionăm filmările. Avem imagini spectaculoase în USB și abia așteptăm să ne apucăm de montaj. Deci stați pe recepție, duminica ce vine, pe micul ecran venim cu imagini spectaculoase, în ultimul episod din sezonul IV al Unității Speciale de Bucate, "Tăiatul porcului".                    ...

Hai că nu e mare lucru

Hai că nu e mare lucru

Hai că nu e mare lucru, una dintre replicile mele "preferate". Îmi "place" nespus să o aud când discut despre o lucrare. Sunt aproape douăzeci de ani de când navighez cu studioul nostru de creație prin valurile agitate ale economiei românești. Afirmația de mai sus nu îmi mai poate produce decât un zâmbet amar. Ultimii ani m-au ferit de ea și tocmai când am crezut că a dispărut mi-a răsunat din nou în urechi, zilele trecute. Replica care-mi "place" Trebuie să recunosc că și acum zâmbesc. Mă gândesc la domnișoara care mi-a spus-o și dacă nu ar fi angajata unui bun prieten care știu că judecă altfel lucrurile, n-aș fi acceptat proiectul. Vă întrebați de ce? Simplu, pentru că după atâția ani de lucru în domeniu am înțeles ce înseamnă "hai că nu e mare lucru"...

Pericolul vieții pe internet

Despre Pericolul vieții pe internet vorbesc de fiecare dată atunci când sunt invitat să țin o lecție deschisă. În fața tinerilor din diverse școli sau licee nu uit să pomenesc și despre riscurile la care te poate expune internetul. E clar pentru toată lumea că abia am intrat în era digitală. Ni se pare că tot ce se inventează în fiecare zi în jurul nostru ne va copleși. Trebui însă să fim conștienți că ăsta este doar începutul. Avantajele interconectării sunt extraordinare. Însă ele vin la pachet și cu reale pericole. Nu toate mințile din spatele unui monitor au gânduri curate. Pentru spărgătorii de locuințe sau traficanții de persoane de exemplu, facebook-ul este o mină de aur. Le spun întotdeauna tinerilor să fie foarte atenți la ce informații dau share, ce imagini postează...

Despre imaginea spitalelor

Azi, despre imaginea spitalelor noastre în comparație cu cele de afată. Cum drumurile mele s-au schimbat, dată fiind mutarea Liceului de Arte, în fiecare dimineață trec pe lângă Spitalul Clinic din Timișoara. Îmi aduc aminte că în urmă cu vreo doi ani am scris un articol despre cum își promovează alții serviciile medicale. Chiar înainte de a le fi gata construcția spitalului. Azi, trecând iar prin dreptul instituției medicale timișene, pe lângă cenușiul clădirii, m-a șocat imaginea magazinelor de vis a vis. Având în vedere discuțiile din ultima vreme despre situația spitalelor din România, despre tratamentul de care au parte bolnavii, vitrinele celor două spații comerciale m-au îngrozit. Ele vin parcă să confirme scenariul sumbru al unei internări medicale. Prima expune sicrie iar cealaltă tot felul de materiale protetice, mâini, picioare din masă plastică...

Servicii webdesign Katharsis Fashion

Servicii webdesign Katharsis Fashion

La MacPixel Creative Studio am oferit servicii de webdesign  pentru Katharsis Fashion. Noul site este sus! În sfârșit. www.katharsis-fashion.ro e online. Numai ce a terminat Ioana upload-ul. Site-ul este perfect optimizat pentru pc-uri, tablete sau telefoane mobile, utilizând o platformă bootstrap. Adică este responsive.😊 Dacă vreți să vedeți cea mai nouă colecție din magazin, sau o galerie foto cu diverse produse, accesați linkul site-ului. Sub butonul de evenimente, deocamdată găsiți tot poze, însă promitem să revenim cât de curând cu anunțul unui eveniment care se coace în sediul de pe Strada Alecsandri. :) Designul noului site a mers destul de repede. Cred că ne-a luat ceva mai mult de. o săptămână. Programarea efectivă. Mai mult a durat organizarea ședințelor foto pe care le-am realizat chiar în interiorul magazinul de pe strada Vasile Alecsandri.  Am avut noroc acolo de un perete care ne-a servit drept background. Ne-am așezat setul. de lumini și ne-am simțit ca-n studio. Ședința a durat cam cinci ore. Apoi, câteva zile nu am făcut altceva decât să alegem pozele pentru site. Au urmat retușurile. Aici n-a fost mult de lucru pentru că pozele au ieșit chiar fain. A fost mai degrabă greu să ne hotărâm la ce instantanee să renunțăm. 😊  ...

O nouă producție video

O nouă producție video! Aseară a avut loc premiera penultimului episod din sezonul IV al producției noastre pentru tv, Unitatea Specială de Bucate. Filmările au. fost realizate în bucătăria amenajată de către Primaria Ghiroda. Atunci când noi am aflat rețeta pe care urmează să o pregătim, trebuie să vă spun că am început să salivă. Un gulaș din carne de mistreț cu topping de mere și ciocolată. Da, ați citit bine, topping de mere și ciocolată. A constituit o supriză și pentru noi. Gulaș am mai mâncat. Și unul foarte bun pe case l-am gătit la Naidăș undeva în primele episoade ale acestei emisiuni. De data asta însă, bucătarul nostru era unul dintre campionii României la categoria gulyaș. Omul  i-a bătut pe maghiari la ei acasă, gătind rețeta lor tradițională. Deci așteptările clar au fost foarte mari. Scenele vă prezintă în detaliu realizarea gulașului din carne de mistreț, cu mere și topping de ciocolată. La sfârșitul celor aproape treizeci de minute de film veți putea pregăti fără nici o problemă rețeta.  După vizionare așteptăm să ne spuneți dacă preparatul s-a ridicat și la nivelul așteptărilor voastre. Sigur, puteți doar din punct de vedere vizual. Gusutl l-am experimentat noi. Delicios. Vă dorim vizionare plăcută și sperăm să vă încumetați să și gătiți rețeta asta, poftă bună!...